Νέο «Γεφύρι της Άρτας» το γήπεδο «Παναγιώτης Σαλπέας»;

zoupis zaxarias

Του Ζαχαρία Ζούπη*

Ο Δήμαρχος επιμένει να μιλάει για έτοιμο γήπεδο μέσα στον Ιούνιο, ενώ όλα τα δεδομένα τον διαψεύδουν διαρκώς. Αυτό που συμβαίνει, είναι κωμικοτραγικό, χαρακτηριστικό των απελπιστικά αργών ρυθμών της Δημοτικής Αρχής. Σκεφτείτε: Η παρέμβαση και η χρηματοδότηση εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής αρχές του 2014.Η Προγραμματική Σύμβαση Περιφέρειας – Δήμου εγκρίθηκε τον Οκτώβριο.
Η Απόφαση πήγε στην Περιφέρεια πέντε μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2015!

Παρ’ όλες τις παρεμβάσεις μου, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και εγγράφως και τις αντίστοιχες απαντήσεις του Δημάρχου «ότι όλα θα πάνε καλά», ακόμα δεν έχει καν προκηρυχθεί το έργο, ενώ τον Σεπτέμβριο αρχίζει η νέα αγωνιστική περίοδος !!! Πότε λοιπόν θα γίνουν όλα, όσα έχει υποσχεθεί δημόσια, αλλά και στο Σωματείο ο Δήμαρχος ;

Ρωτάω δημόσια σήμερα : Πότε θα έχει λήξει η υπόθεση της έγκρισης από το Ελεγκτικό της Προγραμματικής Σύμβασης ; Την περιμένουν πριν τα τέλη Μαΐου ; Είναι έτοιμη η Προκήρυξη του έργου ; Πότε θα « βγει στον αέρα » ; Είναι αλήθεια η όχι , ότι χρειάζονται 52 μέρες μέχρι την ανακήρυξη αναδόχου , 30 μέρες για πιθανές ενστάσεις , 30 μέρες για εγκατάσταση του αναδόχου και … 6 μήνες προβλεπόμενο χρόνο εκτέλεσης του έργου ; Παραπέμπουν αθροιζόμενοι αυτοί οι χρόνοι για ολοκλήρωση του έργου μετά από 9 έως 11 μήνες ; Και τότε , πως όλα είναι εντάξει ; Από πότε ο Α.Π.Ο.Κ θα παίζει στην έδρα του ; Ποιος παίρνει τις ευθύνες για όλες αυτές τις καθυστερήσεις και ολιγωρίες ;

Ας ανασκουμπωθούν στην Δημοτική Αρχή και ας μην δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις. Ας κινηθούν με τα αντανακλαστικά που αρμόζει στην περίσταση και ας πουν την αλήθεια στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Σωματείο. Περνάνε οι μέρες ! Περνάνε οι βδομάδες .Δεν γίνεται να προχωράνε όλα , τόσο απελπιστικά αργά !
Παρεμπιπτόντως , ζητάω εκ νέου εξηγήσεις για την καταγγελλόμενη από τον ίδιο τον Δήμαρχο υπερκοστολόγηση των εργασιών στην Μελέτη από τις Υπηρεσίες του Δήμου. Με αυτά τα θέματα δεν μπορεί να παίζει κανείς και αν υπάρχουν ευθύνες, πρέπει να αποδίδονται.

* Ο Ζαχαρίας Ζούπης είναι Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ »

eep logo