Το σήριαλ των Ανοιχτών Κυριακών συνεχίζεται...

korkidis live

του Βασίλη Κορκίδη

Με υπουργική απόφαση επιτρέπεται πλέον να ανοίγουν τις περισσότερες Κυριακές του χρόνου όλα τα καταστήματα που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές και πλησίον των αεροδρομίων, στα όρια των Δήμων. Η απόφαση αυτή καταργεί προηγούμενη απόφαση του 2017 και επιτρέπει στο εκπτωτικό χωριό «MacArthour Glen» και στο εμπορικό κέντρο «Smart Park» στο Δήμο Σπάτων να ανοίγουν 32 Κυριακές το χρόνο. Αναμένεται μάλιστα το δρόμο που άνοιξαν τα εμπορικά κέντρα των Σπάτων, να ακολουθήσουν και άλλα υπερκαταστήματα, πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα, προς απογοήτευση και προβληματισμό των μικρομεσαίων εμπόρων.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και του ΠΕΣ Αττικής, Βασίλης Κορκίδης σχετικά με το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, δηλώνει:

«Είχαμε πει τότε ότι με την απόφαση του ΣτΕ υπέρ της κυριακάτικης αργίας, κερδίσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο για το κυριακάτικο άνοιγμα. Η κατάσταση που διαμορφώνεται, πλέον αντιμετωπίζεται δύσκολα, ενώ η συνέχεια αναμένεται μακρά και αβέβαιη. Φοβάμαι πως με τη δικαιολογία του προαιρετικού ανοίγματος και με το επιχείρημα ότι όλα αλλάζουν στο λιανικό εμπόριο, κάποιοι θα υποδειχθούν ότι αντιστέκονται στη πρόοδο. Είναι όμως πράγματι έτσι; Είναι το κυριακάτικο άνοιγμα θέμα μεταξύ παλαιομοδιτών και προοδευτικών εμπόρων της αγοράς; Προσωπικά νομίζω, ότι είναι θέμα μικρών και μεγάλων εμπορικών συμφερόντων. Πιστεύω πάντως ότι οι θεσμικές οργανώσεις των μικρομεσαίων, που έχουν την ευθύνη να αντιμετωπίσουν τη παρούσα πρόκληση, θα το πράξουν τεκμηριωμένα και έξυπνα.»

 

eep logo