Νέα σελίδα, άγραφτη…

dhmoskopisiΜια νέα σελίδα γυρίζει η χώρα. Όπως φαίνεται αποδοκιμάζεται μια πολιτική που μπορεί να κράτησε τη χώρα στην Ευρωζώνη ( κάτι που θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, όπως προκύπτει από όλες τις έρευνες διαχρονικά), αλλά θεωρήθηκε υπεύθυνη για σκληρές θυσίες, που δεν έχει φανεί ακόμη αν «έπιασαν τόπο».
Η νέα σελίδα πάντως είναι ακόμη άγραφτη. Λευκή.

Κι όπως οι πολίτες δεν δίνουν «λευκή επιταγή» (το πάνω – κάτω 35% του πρώτου, μόνο απόλυτη πλειοψηφία δεν είναι, ενώ η αυτοδυναμία μπορεί να προκύψει μόνο με το bonus του συστήματος που η Αριστερά πάντα ως καλπονοθευτικό κατήγγειλε), έτσι κι αυτή θα κριθεί από την γραφή που θα αφήσει ως αποτύπωμα στη νέα σελίδα το πρώτο κόμμα.
Με ποιους θα πάει, ποιους θα αφήσει. Προεκλογικά μπορεί να είσαι και παπάς και ζευγάς. Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ. Μετεκλογικά όχι.
Φυσικά και οι μουντζούρες και τα λάθη στη ζωή είναι. Φτάνει, όπως στα διαγωνίσματα, να προλάβεις να γράψεις το σωστό και μάλιστα μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο.
Κι εδώ ο χρόνος είναι λίγος. Ελάχιστος. Ενώ, αν και το σωστό είναι η πολιτική που κρατά τη χώρα στην Ευρωζώνη, αν και όλο και περισσότερες φωνές λογικής και στο πρώτο κόμμα αυτό προκρίνουν, δεν συμφωνούν όλοι στον τρόπο που λύνεται η συγκεκριμένη «εξίσωση». Κι όπως είπαμε ο χρόνος πιέζει…
Ας ελπίσουμε πάντως ότι στη νέα σελίδα τελικά και η σωστή απάντηση θα γραφτεί και έγκαιρα…

N.A.

eep logo