Διεξαγωγή άσκησης (SAR Workshop) στη Χίο για θέματα Έρευνας και Διάσωσης

SAR Workshop Chios

Στο πλαίσιο της Επιχείρησης "ΠΟΣΕΙΔΩΝ"

Στο πλαίσιο της ενισχυμένης συνεργασίας του Λιμενικού με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής/FRONTEX διεξήχθη την 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2019 ευρείας κλίμακας άσκηση έρευνας και διάσωσης (SAR Workshop) στη νήσο Χίο. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής ήταν η ενίσχυση του συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε συναφούς είδους περιστατικά, η ανταλλαγή των βέλτιστων πρακτικών καθώς και ο εντοπισμός - επίλυση τυχόν δυσλειτουργιών.

Η πρώτη ημέρα (24/09) περιελάμβανε διαλέξεις και παρουσιάσεις γενικού περιεχομένου επί θεμάτων Έρευνας και Διάσωσης από στελέχη του Οργανισμού, στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., της Πολεμικής Αεροπορίας, της Υπηρεσίας Συνδέσμων – Διασωστών των εναερίων μέσων, της Τοπικής Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και από εκπροσώπους της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ν. Αττικής. Την δεύτερη ημέρα (25/09) διεξήχθη το πρακτικό σκέλος της άσκησης, τα σενάρια της οποίας εμπεριείχαν τη διαχείριση περιστατικών Έρευνας και Διάσωσης υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ καθώς και τη συνεργασία μεταξύ των θαλασσίων και των εναερίων μέσων.

Στην άσκηση έλαβαν μέρος επιχειρησιακά μέσα και στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ από τη τοπική Λιμενική Αρχή Χίου, του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής/FRONTEX, ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και σκάφη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης νήσου Χίου.
Η διενέργειας της άσκησης πραγματοποιήθηκε υπό τη παρουσία του κ. ΥΝΑΝΠ Ιωάννη ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ, επιτελών στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας της Ν. Χίου.

Pin It

eep logo