Ικανοποίηση στο ΕΒΕΠ για την Εθνική Ενιαία Πλατφόρμα Λιμενικής Κοινότητας

evep label

Το σχέδιο νόμου εισάγει στην ψηφιακή εποχή το λιμενικό σύστημα της χώρας!

Την ικανοποίηση του για την κατάθεση στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής του σχεδίου νόμου «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο, διατάξεις για συμμόρφωση με υποχρεώσεις διεθνούς ναυσιπλοΐας και την αναβάθμιση Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικές ρυθμίσεις για την ψηφιοποίηση και εν γένει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας στη μετά-COVID εποχή» εκφράζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το σχέδιο νόμου εισάγει στην ψηφιακή εποχή το λιμενικό σύστημα της χώρας καθώς προβλέπει τη δημιουργία πληροφοριακού συστήματος (National Intergrated Port Community System), υπό κρατική ιδιοκτησία, για την ηλεκτρονική υποβολή δεδομένων για όλους τους λιμένες της χώρας.

Το επιμελητήριο υπογραμμίζει ότι το νέο πληροφοριακό σύστημα θέτει τέλος σε αποσπασματικές παρεμβάσεις, δίνοντας τη θέση τους σε μια ολιστική αντιμετώπιση της μέχρι τώρα έλλειψης ενός ολοκληρωμένου ψηφιακού συστήματος διαχείρισης, με απόλυτη ασφάλεια, δεδομένων και πληροφοριών που διακινούνται στα λιμάνια στο πλαίσιο λιμενικών διεργασιών από τους χρήστες των λιμενικών εγκαταστάσεων και γενικώς τους συναλλασσόμενους με τις λιμενικές υπηρεσίες και άλλες αρχές.

Το ΕΒΕΠ δηλώνει ότι χαιρετίζει την συνέπεια λόγων και εξαγγελιών για την Εθνική Ενιαία Πλατφόρμα Λιμενικής Κοινότητας του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη δεδομένων των άμεσων ενεργειών του για την αποφυγή αποσπασματικών παρεμβάσεων στο λιμάνι του Πειραιά, στις οποίες είχαν εναντιωθεί οι παραγωγικές τάξεις του Πειραϊκού χώρου. Επισημαίνει δε την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών ανάπτυξης της εν λόγω πλατφόρμας, από τα συναρμόδια Υπουργεία Ναυτιλίας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία, εκτός των άλλων, θα ελαχιστοποιήσει και τις γραφειοκρατικές και άλλες χρονοβόρες διαδικασίες στη διεκπεραίωση λιμενικών λειτουργιών.

Pin It

eep logo