Είναι η απουσία ελέγχων αιτία ατυχημάτων στη ΝΕΖ;

nez perama

Ερώτηση 34 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Με παρέμβασή τους 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Β’ Πειραιά Τρύφωνα Αλεξιάδη, φέρνουν στη Βουλή το σοβαρό συμβάν που συνέβη τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, με την αποκόλληση της δεξαμενής Νο 2 και την από καθαρή τύχη αποφυγή τραυματισμών ή απώλειας ανθρώπινης ζωής, λόγω της ώρας και λόγω του ότι δεν υπήρχε στη δεξαμενή πλοίο προς επισκευή.

Οι βουλευτές εστιάζουν στην απουσία ελέγχων και στην έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας της Ζώνης του Περάματος - η οποία έχει καταγράψει κατά καιρούς πλήθος θανατηφόρων ή μη εργατικών ατυχημάτων - καθώς και στην απουσία οποιασδήποτε ανακοίνωσης από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικής με το γεγονός.

Ερωτούν δε το αρμόδιο Υπουργείο για τις ενέργειες του σχετικά με την αποτροπή περαιτέρω κινδύνων, τη διερεύνηση του ατυχήματος, την απόδοση ευθυνών, καθώς και για την πλήρη απουσία ενημέρωσης για ένα τόσο σημαντικό συμβάν. Κλείνοντας ερωτούν για την καταλληλότητα της δεξαμενής και αιτούνται τα έγγραφα που να την αποδεικνύουν.

Δείτε αναλυτικά την Ερώτηση

Pin It
Attachments:
Download this file (2021-02-03 Αλεξιάδης - απουσία ελέγχων αιτία ατυχημάτων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.doc)2021-02-03 Αλεξιάδης - απουσία ελέγχων αιτία ατυχημάτων στη Ναυπηγοεπισ[2021-02-03 Αλεξιάδης - απουσία ελέγχων αιτία ατυχημάτων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος]95 kB

eep logo