Φορτίο με 34 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με... μπανάνες στον Πειραιά

bananes peiraias kokaini

Ξεκίνησε από το Εκουαδόρ με προορισμό την Τουρκία

Συνολικά 34 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες είχαν φτάσει από το λιμάνι Γκουαγιακίλ του Εκουαδόρ σε αυτό του Πειραιά με τελικό προορισμό την γειτονική Τουρκία.

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ αξιοποιώντας πληροφορίες της Homeland Security Incestigations της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών κατάφεραν να εντοπίσουν πέντε ύποπτα εμπορευματοκιβώτια τα οποία δεσμεύτηκαν για έλεγχο στο Γ΄ Τελωνείο Πειραιά. Στο ένα από αυτά με νόμιμο φορτίο μπανάνες προερχόμενες από Εκουαδόρ βρέθηκαν πάνω από τις μπανάνες, 28 συσκευασίες με κοκαΐνη.

Σύμφωνα τις πληροφορίες, το κοντέινερ είχε αναχωρήσει στις 10 Ιανουαρίου 2021 από το λιμάνι Γκουαγιακίλ Εκουαδόρ και έφθασε 2 Φεβρουαρίου σε αυτό του Πειραιά. Σημειώνεται ότι σ' αυτές τις περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν τα μέλη των κυκλωμάτων διακίνησης «επιτηρούν» τα κοντέινερ για να διαπιστώσουν αν παρακολουθούνται από τις διωκτικές αρχές και στη συνέχεια με γρήγορες κινήσεις αρπάζουν τις ποσότητες ναρκωτικών και τις μεταφέρουν σε άλλες αποθήκες προς νέα μεταφορά ή διακίνησή τους.

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής συνεχίζεται η προανάκριση και η έρευνα της υπόθεσης.

Πηγή: iefimerida.gr

Pin It

eep logo