Διάλεξη για «New Technologies for the Classification of the Future»

containership sea

Από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας

Στο πλαίσιο των μηνιαίων παρουσιάσεων του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας, πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021, διαδικτυακά, διάλεξη με θέμα: «New Technologies for the Classification of the Future», με ομιλητή τον κ. Δημήτριο-Αλέξανδρο Ζησιμόπουλο, Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στo Νηογνώμονα RINA Hellas Ltd..

Ο κ. Ζησιμόπουλος ανέλυσε τις νέες μεθόδους επεξεργασίας δεδομένων (data analysis) με τη βοήθεια σύγχρονου εξοπλισμού και λογισμικού επί του πλοίου και στα γραφεία της διαχειρίστριας εταιρείας με σκοπό την μείωση του λειτουργικού κόστους εκμετάλλευσης του πλοίου, τη βελτιστοποίηση της λειτουργικής απόδοσης του πλοίου, την εξ αποστάσεως καταγραφή της συμπεριφοράς και της απόδοσής του, και την έγκαιρη πρόγνωση για αποφυγή βλαβών, ατυχημάτων και κάθε γεγονότος που θα επιβαρύνει την εκμετάλλευση του πλοίου. Πέραν των ανωτέρω ο κύριος Ζησιμόπουλος έκανε αναλυτική παρουσίαση της διαδικασίας επιθεωρήσεων εξ αποστάσεως, οι οποίες λόγω και της πανδημίας COVID-19 έχουν αναπτυχθεί και χρησιμοποιούνται σε ευρύτατο πλαίσιο.

Στη διάλεξη παρευρέθηκαν και την παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μέλη του Ελληνικού Ινστιτούτου της Ναυτικής Τεχνολογίας, στελέχη Ναυτιλιακών εταιρειών- Νηογνωμόνων, Εκπρόσωποι Φορέων και Ενώσεων καθώς και Καθηγητές και σπουδαστές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. Ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις προς τον ομιλητή που επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων για το θέμα, δημιουργώντας μια ευρύτερη συζήτηση όσον αφορά στην εφαρμογή και στην αποδοχή της νέας Εποχής Λειτουργίας των Νηογνωμόνων.

Η επόμενη διάλεξη του Ινστιτούτου μας θα λάβει χώρα διαδικτυακά την 9η Μαρτίου 2021 και ώρα 18:00 με ομιλητή τον κ. Ιωάννη Κοκκαράκη και θέμα : “IMO Decarbonization Regulations Demystified”.

Pin It