«Ανάλυση των πρόσφατων κανονισμών του ΙΜΟ για τον περιορισμό εκπομπών αερίων θερμοκηπίου»

ploio kapnoi

Διαδικτυακή διάλεξη του ΕΛ.Ι.Ν.Τ.


Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας, η προγραμματισμένη διαδικτυακή διάλεξη του ΕΛ.Ι.Ν.Τ. με θέμα:

«Ανάλυση των πρόσφατων κανονισμών του ΙΜΟ για τον περιορισμό εκπομπών αερίων θερμοκηπίου»

και ομιλητή τον Δρ. Ιωάννη Κοκαράκη, Technical Director HBSA Zone Bureau Veritas, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 στις 6 το απόγευμα, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom.us.

Ο ΙΜΟ προχωρά σύμφωνα με το σχέδιο για τη θέσπιση βραχυπρόθεσμων μέτρων, προσπαθώντας να επιτύχει τον πρώτο στόχο που είναι η μείωση των εκπομπών CO[2] ανά τονομίλι από τη ναυτιλία κατά 40% το έτος 2030 σε σύγκριση με εκείνες του 2008.

Το ρυθμιστικό πλαίσιο του ΙΜΟ έχει δύο σκέλη. Το ένα σκέλος βασίζεται στο σχεδιασμό με την εισαγωγή του δείκτη EEXI και το άλλο βασίζεται σε λειτουργία με τον δείκτη έντασης άνθρακα CII. Παρόλο που, οι κανονισμοί βρίσκονται υπό τελική επισκόπηση, η παρουσίαση θα αγγίξει τις κύριες ιδέες πίσω από αυτούς τους νέους δείκτες και θα προσπαθήσει να αποκρυπτογραφήσει την εμπορική και επιχειρησιακή τους επίδραση στη ναυτιλία.

Ο παρουσιαστής συμμετέχει επί του παρόντος στην ομάδα εργασίας του ΙΜΟ ως Τεχνικός Σύμβουλος της Γαλλικής Σημαίας και του Οργανισμού Intertanko.

Μπορείτε να εγγραφείτε εδώ.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Pin It

eep logo