«Εφαλτήριο» ο τέταρτος προβλήτας για την ανάπτυξη του λιμανιού!

olp car terminal airphoto

Η δυναμική και οι προοπτικές του Πειραιά στο «Belt and Road Invest in Greece 2021»

Ο τέταρτος προβλήτας «κρατά» τον Πειραιά από το να ανεβεί στις τρείς πρώτες θέσεις της ευρωπαϊκής κατάταξης των λιμένων αλλά και να εδραιώσει την μόνιμη πρωτοκαθεδρία του στην πρώτη θέση της κατάταξης των λιμένων της Μεσογείου.

Ο προβλήτας και η σημασία του αναδείχθηκαν στο «Belt and Road Invest in Greece 2021» από τον Εμπορικό Διευθυντή της PCT SA κ. Τάσο Βαμβακίδη ο οποίος παρουσίασε την δυναμική που έχει το λιμάνι αλλά και τις προοπτικές του λόγω της στρατηγικής του θέσης.

Παρά το γεγονός ότι οι συζητήσεις περί «win - win» επένδυσης καλά κρατούν, το θέμα του προβλήτα και της κατασκευής του παραμένει στον ορίζοντα και μάλιστα σε χρονική συγκυρία όπου τα τρία μεγάλα λιμάνια της Ευρώπης «θωρακίζονται» με κάθε τρόπο για να απαντήσουν, τόσο στον μεταξύ τους ανταγωνισμό, αλλά και να είναι προετοιμασμένα για το ενδεχόμενο που ο Πειραιάς προχωρήσει στην κατασκευή του. Επισημαίνεται ότι όποια έργα έχουν γίνει στο εμπορικό λιμάνι έχουν ολοκληρωθεί νωρίτερα των χρονοδιαγραμμάτων γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό για τον ανταγωνισμό.

Κατά τη διάρκεια του Forum, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Πέμπτη 22 Απριλίου, σημαντικές εταιρείες παρουσίασαν τα προνόμια της Ελλάδας ως HUB για την Νοτιοανατολική Μεσόγειο (αεροδρόμιο Αθηνών, Λιμάνι Πειραιά, Logistics κλπ.). Παράλληλα μεγάλες διεθνείς εταιρείες παρουσίασαν τα δικά τους Success Stories αφού ήδη έχουν την Ελλάδα ως κέντρο των δραστηριοτήτων τους για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων (ZTE, COSCO, HUAWEI, BANK OF CHINA κ.λπ.).

Τέλος ειδικοί αναφέρθηκαν στα κίνητρα που παρέχονται για τους ξένους επενδυτές, τι πρέπει να προσέχουν για να επενδύσουν στην Ελλάδα και τις ευκαιρίες στον τομέα της Καινοτομίας στην χώρα μας.

Στο Forum απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α.Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάσης.

theseanation.gr

Pin It

eep logo