Αγιασμός του νέου σκάφους του Λιμενικού, δωρεά της ΕΕΕ

limeniko pls 1055

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ο Αγιασμός του νέου υπερταχύπλοου περιπολικού σκάφους, το οποίο εντάσσεται στη δύναμη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά του σκάφους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, που παρέστη στον Αγιασμό, δήλωσε ότι "το ΠΛΣ 1055, είναι ένα υπερταχύπλοο σκάφος παντός καιρού, τύπου Rafnar 1100 Gabin, μήκους 11,5 μέτρων με μέγιστη ταχύτητα άνω των 50 κόμβων. Φέρει θωράκιση στην καμπίνα διακυβέρνησης, βάση των προτύπων και των προδιαγραφών του ΝΑΤΟ, ενώ διαθέτει δύο εξωλέμβιους κινητήρες Mercury των 450 ίππων έκαστος, θερμική κάμερα της FLIR, ραντάρ πλοήγησης της Simrad, σύστημα διοίκησης και ελέγχου καθώς και κάμερα ημέρας-νύχτας τύπου MOHOC. Ο οπλισμός που διαθέτει, αποτελείται από ένα πολυβόλο διαμετρήματος 12,7mm, στην πλώρη του σκάφους, ενώ η καμπίνα του μπορεί να γίνει και ασθενοφόρο".

Ο κ. Πέτροβιτς υπογράμμισε ότι "ενισχύει επιπλέον και ήταν αναγκαίο για την επιχειρησιακή ικανότητα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, στη φύλαξη των συνόρων αλλά και σε άλλου είδους επιχειρήσεις", εκτιμώντας πως "εδώ στα σύνορα πρέπει να προσθέτουμε δυνάμεις, να τις αθροίζουμε με νέα υπερσύγχρονα μέσα".

Τέλος ευχαρίστησε την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για τη δωρεά και ιδιαίτερα το Ίδρυμα Ωνάση, προσφορά του οποίου είναι το συγκεκριμένο περιπολικό σκάφος, ισλανδικής σχεδίασης και ελληνικής κατασκευής.

Pin It

eep logo