Πέντε κρούσματα κορωνοϊού στην Αίγινα

aigina port

Έκκληση του δημάρχου για αυστηρή τήρηση των μέτρων

Σύμφωνα με το saronicmagazine, ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Ζορμπάς προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση, αργά το βράδυ της Κυριακής, καθησυχάζοντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες ότι και οι πέντε τέθηκαν αμέσως σε κατ'οίκον περιορισμό.

Πρόκειται για ζευγάρι που επέστρεψε στην Αίγινα από διακοπές σε τουριστικό προορισμό της Ελλάδας υψηλού κινδύνου και προσήλθε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, καθώς ο ένας εκ των δύο εμφάνισε ανησυχητικά συμπτώματα. Το τεστ που πραγματοποιήθηκε ήταν θετικό κι έτσι αμέσως εξετάστηκαν στο Κέντρο Υγείας Αίγινας επίσης, όλοι όσοι θεωρήθηκαν στενές επαφές του αρχικού κρούσματος. Τα αποτελέσματα των τεστ που ακολούθησαν ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ αργά το βράδυ, αλλά στο μεταξύ -εν αναμονή των αποτελεσμάτων- τα πέντε ύποπτα κρούσματα είχαν τεθεί υπό περιορισμό στο σπίτι τους.

Η δήλωση του δημάρχου Αίγινας

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη ο δήμαρχος Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς απευθύνει έκκληση προς όλους -κατοίκους και παραθεριστές του νησιού- να τηρούν αυστηρά τα μέτρα, φορώντας μάσκα όπου επιβάλλεται, τηρώντας τις αναγκαίες αποστάσεις και πλένοντας τα χέρια τους με επιμέλεια. «Δεδομένου ότι η Αίγινα είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός όλο τον χρόνο, ενώ και οι μόνιμοι κάτοικοι μετακινούνται καθημερινά από και προς τον Πειραιά, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι με σοβαρότητα την κατάσταση, με σεβασμό στις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα», τόνισε ο κ. Ζορμπάς.

Σημειώνεται πάντως ότι η Αίγινα αποτέλεσε καθ'όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού -παρά τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών- μια από τις πλέον ασφαλείς τουριστικές περιοχές της Ελλάδας.

Πηγή: saronicmagazine.gr

Pin It