Κατηγοριοποίηση των νησιών του Σαρωνικού στον Χάρτη του κορωνοϊού

saronicos xartis

Ερώτηση του βουλευτή Πειραιά Θοδωρή Δρίτσα

Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών Θοδωρής Δρίτσας, κατέθεσε Αναφορά την κοινή επιστολή των Δημάρχων Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής (Αγκιστρίου, Αίγινας, Κυθήρων, Πόρου, Σαλαμίνας, Σπετσών, Ύδρας), με θέμα: Κατηγοριοποίηση Π.Ε. Νήσων Αττικής στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον κορωνοϊό covid-19.

Η κοινή επιστολή απευθύνεται προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στους Υπουργούς Εσωτερικών, Υγείας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προς τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων και τέλος προς τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Κοινοποιείται δε προς τον Περιφερειάρχη Αττικής, την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων και τους Βουλευτές Α΄ και Β΄ Πειραιά.

Όπως σημειώνουν στη κοινή επιστολή τους, ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας που παρουσιάστηκε και ισχύει από τις 9.10.2020 διαιρείται, όχι σε Περιφέρειες, αλλά σε Περιφερειακές Ενότητες. Η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής, δεν διαφοροποιείται από το επίπεδο υγειονομικής κατάστασης (3 - Αυξημένης Επιτήρησης) της ηπειρωτικής επικράτειας της Περιφέρειας Αττικής.

Επιθυμούν τα νησιά που ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής να αξιολογούνται και να αντιμετωπίζονται με την ίδια προσοχή με την οποία αντιμετωπίζονται και οι άλλες νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Pin It
Attachments:
Download this file (ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΓ.ΑΣΦ. Π.Ε.ΝΗΣΩΝ.pdf)ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΓ.ΑΣΦ. Π.Ε.ΝΗΣΩΝ [ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΓ.ΑΣΦ. Π.Ε.ΝΗΣΩΝ ]329 kB

eep logo