Υψηλοί τόνοι στη Βουλή μεταξύ Μενδώνη και Αναγνωστοπούλου

salamina mnhmeio nafphgeio2

Για θέματα πολιτισμού και για τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η αντιπαράθεση τη Βουλή την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου για θέματα πολιτισμού.

Μεταξύ άλλων, η υπουργός Πολιτισμού, απάντησε επίσης και στις επικρίσεις της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν περιφρουρεί τον τύμβο της Σαλαμίνας από «τον περιβαλλοντοκτόνο και αρχαιοκτόνο νόμο Χατζηδάκη».

«Ο τύμβος των Σαλαμινομάχων, είναι 'λεγόμενος'. Δεν είναι ο τύμβος των Σαλαμινομάχων - είναι ένα ταφικό μνημείο που αφορά σε πολύ νεότερες ταφές» ανέφερε και συνέχισε:
«Το υπουργείο Πολιτισμού σήμερα, αφού πήρε όλα τα μέτρα τα οποία έπρεπε να πάρει για την προστασία της Κυνόσουρας τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα μελετά την Κυνόσουρα, τα κτίσματα που είναι επί της Κυνόσουρας - η μελέτη ήδη ολοκληρώνεται - προκειμένου να προχωρήσουμε στο έργο της ανάδειξης της Κυνόσουρας. Δεν λέω κάτι καινούργιο. Το έχουμε πει και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν.
Από κει και πέρα αναφέρεστε στο νόμο Χατζηδάκη. Ο νόμος Χατζηδάκη, έχει ψηφιστεί κανονικά από τη Βουλή των Ελλήνων και ισχύει. Και θα έπρεπε να γνωρίζετε, ότι όπου υπάρχουν διαφωνίες στη διοίκηση και μάλιστα στα υπουργεία της ίδιας κυβέρνησης, αυτά συζητούνται και λύνονται με συγκεκριμένες διαδικασίες. Γι' αυτό και το υπουργείο Πολιτισμού, στον βαθμό που του αναλογούν πράγματα, έχει προσφύγει στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους».

Πηγή: iefimerida.gr

Pin It

eep logo