Ενέργειες του Δήμου Πόρου για τις δυσλειτουργίες του Κ.Υ. Γαλατά

poros kentro

Ζητούν αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του και τηλεφωνικές εφημερίες στο ΠΠΙ Πόρου

Με επείγουσες επιστολές που απέστειλε στις 31.12.2020 και 7.1.2021 προς τη Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά, κοινοποιούμενες στον Υπουργό Υγείας και τους βουλευτές Α’ Πειραιά & Νήσων, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης ζητάει άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση της στοιχειώδους εύρυθμης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Γαλατά και την ενεργοποίηση τηλεφωνικών εφημεριών ετοιμότητας στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Πόρου.
Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Πόρου τονίζει ότι το Κ.Υ. Γαλατά, στο οποίο σήμερα υπηρετούν 21 υπάλληλοι «βοηθητικών» ειδικοτήτων (γραμματείς, καθαρίστριες, οδηγοί, νοσηλεύτριες) και μόλις 3 ιατροί (ένας γενικός, ένας αγροτικός και ένας παιδίατρος), έχει περιέλθει σε πρωτοφανές σημείο δυσλειτουργίας, με αποκορύφωμα το γεγονός ότι κατά τους τελευταίους 2 μήνες, τις 12 μέρες δεν υπάρχει καμία βραδινή εφημερία ιατρού και τις 14 εφημερεύει μόνος του ο παιδίατρος, όταν παραδόξως τις υπόλοιπες 36 μέρες του ίδιου διμήνου γίνονται ταυτόχρονες εφημερίες δύο ιατρών (παθολόγος + αγροτικός). Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Πόρου, η κατάσταση αυτή, η οποία είναι πρωτόγνωρη για το Κ.Υ., δεν οφείλεται μόνο στις διαχρονικές ελλείψεις προσωπικού, αλλά πρωτίστως στην κακή διαχείριση του υπάρχοντος ιατρικού δυναμικού.

Επίσης, ο κ. Δημητριάδης επανέρχεται στο γεγονός ότι το προσωπικό του Π.Π.Ι. Πόρου, στο οποίο σήμερα υπηρετεί μία γενική ιατρός (αντί για 3 ιατρούς + 2 άτομα βοηθητικού προσωπικού), ουδέποτε στα χρονικά διενεργεί βραδινές εφημερίες ετοιμότητας (on call), με συνέπεια στις περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών να απαιτείται η χρονοβόρα διαδικασία της ενεργοποίησης του πορθμείου για τη μετάβαση ασθενοφόρου και ιατρού από το Κ.Υ. Γαλατά. Για το γεγονός αυτό, μετά την απώλεια ενός ακόμα κατοίκου του Πόρου στα τέλη Νοεμβρίου κατά την αναμονή του ασθενοφόρου από τον Γαλατά, ο Δήμαρχος Πόρου απέστειλε νέα αναφορά στην Εισαγγελία Πειραιά, προκειμένου να συσχετισθεί με την προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από τις αρχές του 2019 για το ίδιο θέμα.Pin It

eep logo