Φόβος κυκλοφοριακής ασφυξίας από την …κρουαζιέρα!

traffic jam

Ένα σημαντικό πρόβλημα, που ίσως κανένας δεν έχει σκεφτεί, φαίνεται να προκύπτει από την κατασκευή της προβλήτας της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά.
Συγκεκριμένα, ενώ μέχρι σήμερα τα υλικά μεταφέρονταν με φορτηγίδες δια θαλάσσης, πλέον τεχνικά αυτό δεν είναι εφικτό, όσο προχωράει το έργο.

Ο ΟΛΠ, σύμφωνα με πληροφορίες, περιμένει άδεια της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και του Δήμου Πειραιά που είναι συναρμόδιοι, για να μεταφέρει τα υλικά με φορτηγά οχήματα. Μιλάμε όμως για 188 οχήματα ημερησίως, μήκους 13-14 μέτρων (!), για περίπου 18 μήνες που θα διαρκέσει το έργο.

Γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα τεράστιο μεταφορικό φορτίο που θα επιβαρύνει την πόλη, ιδίως το κέντρο του λιμανιού, μεταξύ ΝΑΤ και Αγίου Σπυρίδωνα.

Μια εναλλακτική λύση που συζητήθηκε είναι να χρησιμοποιηθεί η λιμενική ζώνη, κάτι που απορρίπτουν οι υπηρεσίες του ΟΛΠ για λόγους ασφαλείας. Επιπλέον δε, στην περιοχή της Παγόδας είναι επίσης τεχνικά ανέφικτη η κίνηση των μεγάλων αυτών φορτηγών εντός της λιμενικής ζώνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Portnet, η δημοτική αρχή θα επιμείνει στη δια θαλάσσης μεταφορά, αν και αυτό θα συνεπάγεται οικονομική επιβάρυνση για τον ΟΛΠ.

Pin It

eep logo