Διαδικτυακή έκθεση «από απόσταση»...

arkas covid19 kymata

Έργα του Αρκά για τον κορωνοϊό στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Τα σκίτσα του Αρκά για την πανδημία ξορκίζουν εδώ κι ένα χρόνο το κακό με χιούμορ, δίνοντας την ευκαιρία να μας συντροφεύσουν στα δύσκολα, διαδικτυακά αυτή την φορά, μέσα από την έκθεση «Από απόσταση» που εγκαινιάζει η Ελληνογερμανική Αγωγή την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, στις 6 το απόγευμα.
Η έκθεση θα φιλοξενείται έως τις 22/5 στις διευθύνσεις https://www.ea.gr/arkas/ και www.ea.gr/arkas/katalogos

Πρόκειται για 42 προσεγμένες αναπαραγωγές έργων του Αρκά που διαμορφώθηκαν κι εκτυπώθηκαν αρχικά ως κόμικς από τον δημιουργό τους, κατά το διάστημα των δύο τελευταίων χρόνων (2020-2021).

«Ανησυχίες κι εκνευρισμοί, οδυνηρές απώλειες και αποστασιοποιήσεις, πρωτόκολλα κι αντιδράσεις, μαζί με περιορισμούς και στερήσεις, φόβους κι ελπίδες, νοσταλγίες αλλά κι ευτράπελα ήταν όσα γνωρίσαμε τον τελευταίο χρόνο, τα οποία δεν θα μπορούσαν ασφαλώς να αφήσουν ασυγκίνητο τον Αρκά, έναν σκιτσογράφο με τόσο καυστικό χιούμορ», σημειώνουν οι διοργανωτές. «Έναν ευφάνταστο και πολυδιάστατο κομίστα, που εδώ και σαράντα χρόνια μας συνοδεύει καθημερινά σχολιάζοντας με ευφυία κι αυτοκριτική διάθεση, με καυστικότητα κι άλλοτε με ειρωνεία, πολλές από τις συνήθειες και τα απρόβλεπτα, τις αινιγματικές ή αμήχανες συμπεριφορές και παραδοξότητές μας, μέσα πάντα από το μοναδικό του χιούμορ».

Η επιμέλεια της έκθεσης, του συνοδευτικού έντυπου υλικού, όπως και του καταλόγου είναι της ιστορικού Τέχνης και Θεωρίας του Πολιτισμού (ΕΚΠΑ) Αθηνάς Σχινά.

 

Pin It