Πάγωσε το Γερμανικό κοινοβούλιο την ώρα που συζητούσε για την κλιματική αλλαγή

bundestag

Ντανιέλα Κόλμπε: «Η τεχνολογία έχει αίσθηση του χιούμορ»!

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα την κλιματική αλλαγή στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag), ο κλιματισμός σταμάτησε ξαφνικά να λειτουργεί, τα φώτα έσβησαν και άνοιξαν όλα τα παράθυρα. Λίγο αργότερα στην αίθουσα συνεδριάσεων έκανε τόσο κρύο ώστε οι πολιτικοί πάγωσαν κανονικά και έπρεπε να διακοπεί η συνεδρίαση για περίπου 15 λεπτά.

Όταν κατά την διάρκεια συζήτησης για την κλιματική αλλαγή ξαφνικά αυτονομείται ο κλιματισμός, το γεγονός έχει μια συγκεκριμένη κωμική διάσταση. Αυτό σκέφτηκαν ορισμένα μέλη του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag), τα οποία στην αρχή αναρωτήθηκαν βέβαια τι προκάλεσε το ξαφνικό σκοτάδι και το κρύο.

Η βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Ντανιέλα Κόλμπε έγραψε στο τουίτερ : «Η τεχνολογία του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (#Bundestag) έχει αίσθηση του χιούμορ. Ακριβώς στην αρχή της συζήτησης για το κλίμα, το σύστημα κλιματισμού ενεργοποιείται με θόρυβο και ψύχει τον αίθουσα της ολομέλειας με θερμοκρασίες ψυγείου».

Μια αίσθηση του χιούμορ που δεν μπορούσαν να συμμεριστούν στην αρχή ορισμένοι από τους συναδέλφους της. Μερικοί ψιθύριζαν μάλιστα ακόμη και ότι πρόκειται για επίθεση χάκερ, όπως συνέβη πριν από λίγες εβδομάδες. Τότε, Ρώσοι χάκερ επιτέθηκαν σε 38 υπολογιστές βουλευτών του ομοσποδιακού και των κοινοβουλίων των κρατιδίων.

Ο εκπρόσωπος του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) για θέματα πολιτικής τροφίμων στην κοινοβουλευτική ομάδα Γκέρο Χόκερ έγραψε στο Twitter: «Κατά τη διάρκεια συζήτησης για την προστασία του κλίματος, τα φώτα σβήνουν, τα παράθυρα ανοίγουν αυτόματα και ο κλιματισμός λειτουργεί με πλήρη ισχύ στους 12°C. Ας ελπίσουμε ότι δεν ήταν επίθεση χάκερ. Δεν θα ήταν η πρώτη φορά που το κοινοβούλιο εμποδίζεται να επιστήσει την προσοχή σε ανησυχίες ... ;-)».

Και ο συνάδελφός του Κρίστοφ Χόφμαν έγραψε επίσης: «Επίθεση χάκερ στο κοινοβούλιο?»

Εκπρόσωπος της διοίκησης του κοινοβουλίου κατάφερε τελικά να διαλύσει αυτούς τους φόβους. «Μια εξαιρετικά σύντομη διακοπή ρεύματος έβαλε σε λειτουργία τον συναγερμό πυρκαγιάς. Το σύστημα εξαγωγής καπνού στο κτίριο ξεκίνησε αυτόματα και όλα τα παράθυρα άνοιξαν όπως έχει προβλεφθεί για τέτοιες περιπτώσεις», εξήγησε.

Πηγή: RTL, Berliner Zeitung

Pin It

eep logo